Tusen takk Thea Steen

Jeg skulle ønske du fortsatt var her. Jeg skulle ønske du kunne høre alt det flotte som er sagt om deg. Jeg skulle ønske du kunne ta mot alle prisene du har fått den siste tiden.

Takket være deg, har liv blitt reddet. Du har rørt, hjulpet og belyst et viktig tema. Du gjorde en forskjell med motet ditt, og denne forskjellen fortsetter å leve.

Jeg var så stolt av å være finalist i Årets Gullpenn sammen med deg. For meg var og er du en vinner, og jeg er så glad du også fikk en pris denne kvelden. Du fortjente det, og dette ble det mest rørende øyeblikket under Vixen Blog Awards. Jeg hadde så lyst å si mer til deg i takketalen min, men bare jeg tenkte på deg og sa navnet ditt, ble jeg så berørt at jeg var nær å bryte sammen i gråt. Det er litt lettere å sitte foran dataen å gråte, enn foran en stor folkemengde.

Takket være deg, dro jeg for å sjekke meg. Takket være deg lot jeg ikke legene få viljen sin. Og takket være deg vet jeg nå at jeg må følge med.

Jeg fikk beskjeden om å følge ekstra godt med. Jeg fikk et prøveresultat som 3 % får, og det medfører kreft innen fem år om man ikke følger med.

I går formiddag fikk jeg telefonen. Dagen etter at Thea Steen vant prisen for «Årets sterke mening». og jeg hadde enda en gang fått høre viktigheten av å sjekke seg, nå skulle jeg igjen få en bekreftelse på hvorfor det er så viktig. Legen ringte meg. Celleprøvene var ikke helt bra. Heldigvis ikke noe jeg trenger å bekymre meg for nå, men jeg må sjekke meg regelmessig og kan ikke vente 3 år. De som får dette prøveresultatet (som er på 3 %) får kreft innen 5 år om man ikke følger med. Neste sjekk ble anbefalt å gjøres allerede om et halvt år.

Jeg er så glad at jeg fikk sjekket meg. For legene mente nemlig det var unødvendig og at jeg kunne vente. Jeg dro til legen først i vår, for å få sjekket meg. Dette ene og alene på grunn av engasjementet Thea stod for. Legen sa at det var et dårlig tidspunkt, og at det var bedre at jeg ventet til høsten, siden det var en så hektisk periode med ferieavvikling og sykmeldinger på legesenteret på denne tiden. Jeg var oppgitt, men tenkte jeg fikk vente og at jeg ikke hadde så mye jeg skulle sagt.

Siden jeg reiste jorden rundt, ble høst til vinter. Jeg dro til legen for å sjekke meg før jul. Legen sier til meg at det ikke er nødvendig å gjøre det nå, for tidligere trengte man ikke å sjekke seg så tidlig som 25 år. Jeg ble igjen oppgitt, men nå skulle jeg ikke gi meg. Jeg stod på mitt. Tenkte på Thea og jeg tenkte på venninnen min som fikk livmorhalskreft flere år før hun fylte 25 år. Jeg fortalte dette, og at det ikke ble aktuelt å vente på å få sjekke meg. Legen ga etter, og jeg fikk endelig sjekket meg.

Dette ble da til telefonen jeg fikk i går, og jeg skal nå sjekke meg regelmessig. Er du 25 år, og ikke har sjekket deg enda? Hør på stemmen til Thea Steen og les om #sjekkdeg-kampanjen her. Vær så snill og ta et viktig ansvar for deg selv!

theasteen

Bilde: www.theasteen.com

2 kommentarer

 1. Christina

  Ikke alle med celleforandringer utvikler livmorhalskreft.

  «Rundt 10 prosent av alle kvinner får celleforandringer de må behandles for, men bare en prosent utvikler livmorhalskreft.»
  (Kreftforeningen)

  1. juneholm

   Men prøveresultatet mitt viser ikke celleforandringer foreløpig. Som noen kommenterte da jeg delte innlegget på Facebook, så er jeg ikke alene om å få dette svaret fra legen. Jeg delte bare det jeg fikk beskjed om fra legen. Er heldigvis glad for at ikke alle med celleforandringer utvikler livmorhalskreft.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *