Jeg har ikke tapt noe som helst, bare vunnet

Man sier at man ikke skal bry seg om hva andre tenker og sier, men i dag velger jeg å «riste det av meg» med å skrive ned noen tanker, følelser og refleksjoner om nettopp dette.

For meg er det verste å høre at noen ser på meg som et offer, for jeg føler jeg har kommet meg så ufattelig mye lengre enn det. Offer er et nedlatende ord. Jeg ser på meg selv som både sterk, fremgangsrik og full av andre gode ressurser. Slik burde alle se på seg selv, for det løfter en i stedet for å trykke seg selv ned i noe negativt.

Jeg fikk nettopp et bilde tilsendt av en sak i dagens avis om meg selv. Overskriften og første setning i ingressen var «Voldtektsoffer June». Kjente jeg ble så utrolig provosert, for jeg ønsker på ingen måte noen skal se på meg på den måten. Jeg føler også at det jeg har gjort, og fått til i ettertid viser at jeg er alt annet enn et offer. Betydningen av offer er «skadelidende person / noe man taper eller må gi avkall på». Selv om jeg har hatt tunge stunder og vært langt nede, har jeg alltid kjempet og holdt meg oppe. Allerede i første dagboknotatene jeg skrev etter hendelsen visste jeg at slik jeg hadde det da, skulle det ikke være for alltid. Jeg skulle ikke la meg knekke, og kanskje en dag kunne jeg bruke erfaringen min til noe som kunne bli positivt. Det føler jeg nå at jeg har fått til på alle mulige måter.

På veien har jeg prøvd å hjelpe og inspirere både meg selv og andre, for det gir meg så mye tilbake. Glede, giv og kjærlighet hadde jeg ikke opplevd på samme måte om jeg så på meg selv som et offer. Jeg hadde heller aldri vært der jeg er i dag om jeg så på meg selv som det.

Hadde det ikke vært for nedturene jeg har opplevd i livet, hadde jeg heller aldri vært der jeg er i dag. For meg er dette den beste måten å tenke på, for jeg kan hverken endre på noe eller gå tilbake i tid for å viske bort hendelser. Jeg føler ikke jeg har tapt noe som helst, heller vunnet. Det er lenge siden jeg erkjente det som skjedde meg for 7 år siden, og jeg har aldri følt på hverken hat, hevn eller bitterhet. Hva hadde jeg fått igjen for det? Absolutt ingenting. Jeg velger heller å bruke erfaringene mine til noe som kan hjelpe og styrke andre. Derav åpenheten min om akkurat dette. Og derav stiftelsen «Vi Tror Deg». Vi Tror Deg-Stiftelsen er for meg en positiv stiftelse der man står sammen, støtter, sprer viktig informasjon og gjør endringer som er til det bedre for så mange. Slik vil det også bli med både boken min og foredragene mine. Selv om man snakker om noe som kan være tungt, vanskelig og blottlagt, så er det viktig, og forhåpentligvis kan det gjøre at folk får hjelp, klarer å åpne seg og ikke minst føle seg mindre alene –så kan man knytte det opp til så utrolig mye, uansett hva man har opplevd i livet.

Det er kun du som avgjør hvem du er, og ingen andre skal få sette et «stempel» på deg. Jeg hadde aldri valgt å stemple meg selv med et negativt ord, og det siste ordet jeg hadde stemplet meg selv som er nettopp «offer», for ferdig snakka det er jeg ikke i dag. Det jeg vil frem til her er rett og slett at slike overskrifter, tilbakemeldinger eller ord ikke er deg, for du er så mye mer enn en handling i livet ditt. Det er hvordan du velger å takle hendelsene og komme deg videre som burde definere deg. Som en god venn en gang sa til meg, aldri la noe negativt få lov til å definere deg.


For dere i Vestnes Kommune og nærheten, så holder jeg foredrag om nettopp dette neste uke! 13. juni klokken 19:00 holder jeg foredraget «fra offer til vinner»på Vestnes folkebibliotek. Dette er årets første Snakkbart-arrangement. Foredraget er gratis!

«Tomrefjordjenta June Holm er en ærlig, tøff og åpen blogger, som også har grunnlagt stiftelsen Vi tror deg. I tillegg skriver hun bok og har vunnet Gullpennen for sin formidlingsevne. Vi er glade for å kunne ønske velkommen til et inspirerende foredrag.» Veldig hyggelig om du vil komme ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *