Tanker midt på natten

det finnes ikke et sekund
som er helt likt et annet
har du tenkt på det?

det finnes ikke et sted
som er helt likt et annet
har du tenkt på det?

det finnes ikke en person
som er helt lik en annen
har du tenkt på det?

sekund blir til sekunder
sted til steder
person til personer

aldri la alle sekunder,
alle steder og
alle personer være det samme 

– June Holm


Jeg kan ikke huske at jeg har vært så takknemlig før. Dette året har lært meg så mye, og jeg føler alt går i riktig retning. Det er en deilig følelse. Selv om jeg plutselig kan falle høyt, så velger jeg å juble høyere (akkurat nå inni meg). For det er når man kjenner denne gleden man har det best. Alle fortjener å juble, og jeg er helt sikker på at man har mye å juble for om man fokuserer på de riktige tingene.

Diktet over skrev jeg for lenge siden, så kom jeg over det igjen nå og det ga meg ny mening. Da jeg skrev diktet var det relativt mørkt, men så snudde jeg det. De sekundene, stedene og personene som ikke gjorde godt for meg ble glemt etter diktet var ferdigskrevet. For det føles så mye bedre å tenke på de sekundene, stedene og personene som bare gjør en godt. Akkurat nå føler jeg alt er godt, og det tror jeg kommer av mange ting. Det finnes aldri en fasit, men man kan følge den retningen som føles mest riktig. Det har jeg gjort det siste året, og det er nok også grunnen til at jeg er så takknemlig.

Hva gjør det vel at ikke alle bitene er helt der de skal være? Man må gjøre det beste ut av det man har, og det som er NÅ. Om du sitter der å tenker «akkurat nå er ting kjipt», så blir det kjipt, men husk at du har et nytt sekund å snu det på. Møtte du en kjip person, ja vel, den neste trenger ikke å være det. Sitter du på et kjipt sted i livet, så finn deg et nytt sted som kan gjøre bedre for deg. Vi har så ufattelig mange muligheter, faktisk er hvert sekund en ny mulighet. Man må bare klare å se det. Jeg ser det nå, og det gjør meg så takknemlig –og det for alt. Både stunden da jeg skrev diktet, meningen det ga meg etterpå og at jeg nå sitter her å leser det med klare øyner og et smil om munnen, fordi det gir meg en helt ny mening.

Nå føler jeg meg litt sånn klisjé, men det er utrolig deilig å kjenne inn til margen at jeg har det bra og mener hvert eneste ord av det jeg skriver.

Håper dere sover godt (eller snart får en god nattesøvn) 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *