Kan jeg ha det så bra?

Jeg har hatt det så bra dette året at hodet mitt er i beredskap for at det skal snu. Det er nesten sånn at jeg ikke forstår det, for kan jeg ha det så bra? Kan livet være så bra? Det virker litt surrealistisk når man har vært vandt til å kjempe og ha overlevelsesstrategier i stedet for å faktisk bare nyte, sette pris på og være til. Det er jo slik det egentlig bør og skal være, og slik unner jeg alle å ha det –inkludert meg selv.

Når jeg ser tilbake på livet mitt siden tidlig tenårene, har det nemlig alltid vært noe som har vært med meg og gjort hverdagen vanskeligere. Jeg kan ikke huske at jeg har hatt en lang periode der ting har vært så bra som det er nå. Nå føler jeg livet smiler og at jeg er helt fri fra det som har vært med meg i mange år. Om det er deilig? Jeg har ikke ord for hvor deilig det er! Nå må jeg bare lære meg å nyte det, og ikke se for meg at noe snart kommer i veien for å ødelegge nettopp dette.

De siste ukene har jeg tenkt at jeg nå skal jeg gjøre det beste ut av disse ukene før jeg faller høyt igjen. Jeg så for meg den ene vonde situasjonen etter den andre, og at dette kom til å ramme meg. Likevel skulle jeg ikke ta noen sorg på forskudd. Den ene hendelsen jeg så for meg, fikk jeg avkreftet i går og det var en stor lettelse og det gikk ikke helt opp for meg før senere på kvelden. Det gjelder å gjøre det beste ut av det man har, og når man føler alt er bra så må man jo bare nyte det og ikke se for seg gitte farer som ikke er en realitet.

Glenn sa til meg for fire dager siden «2017 føler jeg er ditt år June». Erika sa til meg tidligere i dag «nå er det din tur å skinne, June». Og som Julia sa til meg «dette må du bare nyte for alt det er verdt». Tenk å være så heldig å ha så gode venner som ønsker en så godt, støtter en gjennom både medgang og motgang og som jeg har fått så sterke bånd til.

Grunnen til at hodet mitt er i beredskap og tenker at dette kommer til å snu, er nettopp fordi jeg ikke er vandt til å ha det så bra som jeg har det nå. Jeg hadde nok ikke tenkt over det, reflektert eller satt pris på det på samme måte om hele livet hadde vært «plettfritt». Jeg forteller ofte til andre som har det vanskelig, at de skal se tilbake på livet og tenke over hvordan både opp- og nedturer har formet en som menneske. Det er nettopp det man har av bagasje som gjør at man sitter på en helt unik historie, og det gjør at ingen andre er helt lik hverken deg eller meg. Det gir erfaring, styrke og lærdom som vi må ha med oss videre i livet.

Så tenk over de fine tingene i livet som du har gode assosiasjoner til. Tenk over noe som er rake motsetningen og har opplevdes vanskelig. Hadde den fine opplevelsen blitt satt like stor pris på, om det ikke var for at man hadde opplevd noe tøft? Mest sannsynlig ikke, og det har jeg til gode å høre om. Når de vanskelige tidene kommer, så er det nettopp fordi livet tar en annen retning enn det har gjort på en stund og det kommer også av at man har hatt det bra. Når disse tidene kommer, så gjelder det å huske det gode og se for seg at det kommer igjen. For det gjør det, og det håper jeg du tror på!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *