Jeg er skamløs!

Ny uke og nye muligheter! Forrige uke startet med Skamløsdagen i regi av Sex og Samfunn. Vi Tror Deg-Stiftelsen var en av de tre finalistene til å vinne årets Skamløspris. Var ikke i tankene våre en gang at vi kunne være så heldig å vinne, siden vi hadde så flotte medfinalister, nemlig forfatter og skuespiller Sofie Frost og forfatterne bak boken «Gleden med skjeden». Beundrer disse kvinnene og har så mye respekt for arbeidet de også gjør, så trodde helt ærlig en av de kom til å vinne.

Etter at programmet for dagen var omme, var det klart for prisutdeling og da Vi Tror Deg-Stiftelsen ble ropt opp begynte tårene og trille automatisk. Hadde ikke forberedt noe takketale eller ord å si om vi vant, for trodde rett og slett ikke det kom til å skje. At vi skulle vinne en pris for arbeidet vårt et halvt år etter lansering av stiftelsen hadde vi aldri trodd, men du verden så stort. En bekreftelse på at arbeidet vi gjør er både viktig og nødvendig. Gleder meg så mye til fortsettelsen!

Det har kommet enormt med henvendelser, e-poster og meldinger. Det gjør det jo hver uke, men spesielt i etterkant av en pris og innslag på God Morgen Norge. Det er jo en tillitserklæring at så mange tar kontakt, for jeg vet det kan være et stort steg å henvende seg om noe som er både personlig og vanskelig. Det er så godt å kunne være der for noen som trenger det, og jeg savnet selv den personen som både trodde og forstod da jeg gjennomgikk det samme. Når man får åpnet seg og snakket om det som er vanskelig, er det som at bagasjen blir lettere å bære. Den skammen man kanskje har med seg dag inn og dag ut i etterkant av noe traumatisk og da spesielt voldtekt, den kan ikke overleve om man blir møtt med forståelse. Jeg har jo følt på skam store deler av livet mitt selv, og den har heldigvis vært borte et års tid nå. Har ikke tenkt på at jeg er skamløs før nå, men synes absolutt det er å være skamløs (på en positiv måte), om man tør å blottlegge seg, dele og være åpen om noe som det er både tabu og skambelagt å snakke om. Mener på ingen måte at alle som har opplevd det samme som jeg og Andrea skal åpne seg offentlig foran store folkemengder, men bare det å kunne åpne seg til en eller noen person vil gjøre situasjon enklere. Det er ufattelig tungt å gjennomgå, men enda tyngre blir det om man skal holde alt for seg selv.


Her fra Skamløsdagen sammen med partner Andrea, medfinalister og kronprinsessen.


Tirsdagsmorgen var jeg og Andrea med på God Morgen Norge sammen med forfatter og foredragsholder Kathrine Aspaas.

Nå ser jeg frem til en ny uke med blant annet besøk til Stavanger og ishockeykamp!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *