Oppskrift: Sterk gulrotsuppe

God torsdag! I helgen var jeg i Stavanger, og nå har jeg landet litt etter den fantastisk helgen. For noen overraskelser vi fikk oss, for en fin helg det var og for en flott by. Langt fra siste gang jeg drar dit. Så går jo disse ukene så raskt at de er borte med et lite knips. I går tok jeg en ordentlig vask av leiligheten. Jeg har aldri likt å vaske, men NÅ –herlighet så gøy det er å vaske i den nye leiligheten, så synes jeg faktisk det er litt terapi (?). Haha. Håper jeg ikke høres helt syk ut når jeg sier det! Musikk i leiligheten, bort med alt støv og flekker. Helgevask litt på forskudd med andre ord!

På kvelden ble det en litt sen middag. Jeg er så glad i hjemmelaget gulrotsuppe, og nå prøvde jeg en ny vri for å gjøre den sterk. Brenner litt i munnen, og jeg synes det er superdigg med sterk mat (et du ikke så fan av sterk mat kan du bare ta mindre chili i den). Jeg laget til fire porsjoner, så en porsjon ble spist i går, en ble fryst ned og så har jeg to ekstra som mest sannsynligvis blir både middag og kveldsmat i dag. Hva du trenger og oppskriften finner du under bildet. Veldig enkel og utrolig god!


Oppskrift til 4 porsjoner:
1 pk gulrøtter
2 chili
4 stilker vårløk
2 løker
1 ingefær
1 hvitløk
1/2 boks matfløte eller 1/2 boks kokosmelk (jeg brukte matfløte)
12 dl vann
Grønnsaksbuljong
Salt og pepper (smak til og velg gjerne annet ønsket krydder –jeg hadde også i gastromat og trøffelsalt)
Koriander
Parmesan

Dette gjør du:
Start med å kutte alle grønnsaker i mindre biter. Stek det i kasserollen med smør til det blir mykt og gyllent. Hell deretter over vann og la det koke i 20 minutter. Bruk en stavmikser for å mose alt til en jevn og fin suppe.

Rør inn fløte eller kokosmelk og smak til med ønsket krydder. Klar til servering, og da må du gjerne drysse over ferske urter og parmesan (jeg brukte koriander).


Jeg har blitt så glad i å ha noen sitronbiter og chili i kaldt vann (har alltid en glassmugge stående i kjøleskapet så vannet er friskt og kaldt til enhver tid).

Jeg har blitt mye mer bevisst på kostholdet i det siste! Sunn og god mat trenger ikke å være kjedelig heldigvis, og man kan lage så mye som er sunt, godt og hjemmelaget. Da jeg begynte å trene var også målet og legge om kostholdet og livsstilen, og det har så langt gått veldig bra. Har du en god oppskrift som er sunn, må du mer enn gjerne dele for er så gøy med litt inspirasjon. Er helt sykt støl etter tirsdagens PT-time også, men det betyr jo bare at det skjer noe med kroppen, så jeg prøver å ikke «offe» meg når jeg så vidt kommer meg opp fra senga, en stol eller hva enn det skal være. Haha. Dere skulle sett noen av di ansiktsuttrykkene mine, men kanskje like greit jeg holder de for meg selv 😉

4 kommentarer

  1. Haha du er så søt. Den suppa så god ut! Jeg har masse forslag på sunne retter som du skal få etterhvert <3
    Hilsen din stolte PT!

    1. <3 <3 <3 <3

  2. Hei June!! Bare lurte på hvilken maling du brukte på bildene du lagde? Farge? De va kjempefine! Også lurte jeg på hvilken størrelse lerretet var? Vil lage selv❤️

    1. Hei Therese 🙂 Jeg har kjøpt de største lerretene på Søstrene Grene, husker ikke akkurat størrelsen nå for den stod på plastikken utenpå. Malingen kjøpte jeg også på Søstrene Grene, så ikke noe mer enn det 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *