24 oppgaver for å gjøre førjulstiden enda hyggeligere

Snøen har lagt seg som et hvitt teppe utenfor, julemusikken fyller ørene med deilig musikk og jeg har åpnet dagens gave i julekalenderen min. Denne tiden er så fin, og jeg har en sånn ro over meg som jeg vil beholde for alltid. I går kveld så jeg to julefilmer på rappen, og drømte meg helt bort i de enkle, men også fine historiene som endte med kyss og en perfekt jul. Litt klisjé, men jeg liker det. «Juleprinsen» og «A wish for Christmas» om noen lurer, og begge filmene ligger på Netflix. Julen skal være en fin tid, og sånn håper jeg det er for alle (selv om jeg vet det kan være for mye å håpe på).

Det er ikke alle som gleder seg og tenker at julen blir fin. Noen gruer seg, noen er redde og noen ser hverken små eller store gleder i denne tiden. Jeg forstår dere så inderlig godt. Har selv hatt en sånn jul, og i blant kan jeg tenke tilbake på det. Når det var familieselskap og alle hygget seg, måtte jeg ta rolige steg ut av stuen og gå til soverommet mitt. Der ble jeg liggende i flere timer å gråte. Maten smakte ikke godt, gavene gledet ikke og selskapene hadde jeg klart meg uten. Likevel tenkte jeg at hver jul skal ikke være sånn, og det håper jeg dere vet. Tid kan lege alle sår. Det som er tungt nå, trenger ikke å være det for alltid. Det gjelder å se lyset der det er. Som ei venninne sa til meg for et par dager siden –du tar alltid aktive grep når livet har strittet mot deg, derfor er jeg aldri bekymret for deg, June.

Om du ser mørkt på julen nå, så finnes det fortsatt aktive grep man kan ta. Hva med å bryte ut fra det du gruer deg til, og gjøre julen meningsfull på en annen måte? Bidra for Alternativ Jul, være medhjelper hos Frivilligsentralen eller hos Kirkens Bymisjon. Kanskje det finnes en gammel kvinne eller mann som ikke har noen familie å feire med som du kan stille opp for. Det er så mange løsninger på det som er vanskelig. Nå som himmelen ofte er stjerneklar kan jeg titte opp og drømme meg helt bort, tenke at hver stjerne har utallige muligheter. Det gjelder bare å se de, og tro at man kan forandre det. Om du ikke ser denne muligheten, vil jeg gjerne snakke med deg for vi alle fortjener en fin julefeiring og noe å se frem til.

Under bildet deler jeg 24 oppgaver til meg selv for å gjøre førjulstiden og høytiden enda bedre for meg selv og andre:


1 ♥ Levere inn julegaver til Fattighuset
2 ♥ Glede en uteligger med julemat
3 ♥ Sende julekort til mine nærmeste
4 ♥ Gi julekort til 10 fremmede personer på gaten
5 ♥ Dra på minst en juleforestilling
6 ♥ Bake pepperkakehus med venner
7 ♥ Holde tale til familien på juleaften
8 ♥ Julekalender for Vi Tror Deg-Stiftelsen (det er allerede i gang)
9 ♥ Dra på julemarked
10 ♥ Kle meg ut som julenisse, dra til sentrum og si fine ting til alle jeg møter på (haha, hvem er med?)
11 ♥ Gjøre hver julegave personlig
12 ♥ Lage julebakst og glede noen med det
13 ♥ Besøke noen som ikke forventer det (sykehus, gamlehjem eller lignende)
14 ♥ Invitere til julegløgg
15 ♥ Se alle julefilmer jeg kommer over
16 ♥ Pynte meg med julesløyfe, glitter, gull, sølv og julefarger så ofte jeg kan (hihi, føler meg bare bra når jeg gjør det)
17 ♥ Sende en julestjerne til noen som fortjener det
18 ♥ Kjøpe en ekstra kaffe, gi den til noen og si god jul
19 ♥ Lage en fin snømann
20 ♥ Skrive en kronikk med mening og ettertanke
21 ♥ Finne et juletre og pynte opp leiligheten, selv om vi ikke blir her i selve julen er det hyggelig før og etter
22 ♥ Gi en gave til kreftforeningen så henger de opp en julestjerne på valgfritt sykehus
23 ♥ Kjøpe meg en ugly christmas sweater og gå i den flere ganger (det kan få noen til å trekke på smilebåndet)
24 ♥ Spille julemusikk så ofte jeg kan

Jeg nyter hvert sekund av førjulstiden og tenker at det er mye fint som er i vente den siste måneden av 2017. Selv om noe uventet kan dukke opp (og det har det også gjort), så har jeg tenkt «dette skal ikke prege meg», og hva kan jeg gjøre for å løse det på best mulig måte? Så kommer man frem til et svar, og forsøker. Det er bedre å prøve enn å bare stå i det som er vondt uten et forsøk på forandring. Nå har jeg ingen fasit, men vi kan snu mye vondt til noe godt om man har tro på det og ønsker en endring. Håper førjulstiden til alle blir fylt av varme, kjærlighet, glede og overraskelser ♥ Kanskje noen av oppgavene over blir tatt i bruk hos deg også? I tilfellet må du mer enn gjerne dele gleden med meg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *