Årets romsdaling

Noen spurte meg hva det fineste jeg fikk til jul var. At jeg har det bra og at jeg har fått mye tid med familie og venner, svarte jeg. For det er det fineste, og vi skal ikke ta noe for gitt. Jeg gjør hvert fall ikke det, for da setter man ekstra stor pris på det man har og får. Hadde noen spurt meg nå, hva det fineste jeg fikk til jul var, så hadde jeg også lagt til at jeg vant hedersprisen «Årets Romsdaling». For det ble veldig spesielt for meg.

2017 kunne virkelig ikke avsluttet bedre. Skal ærlig innrømme at jeg fikk gåsehud og kjente på en enorm takknemlighet da jeg fikk en telefon jeg aldri vil glemme. Det var redaktøren i Romsdals Budstikke. Han lurte på om jeg visste hvorfor han ringte. «Jeg tør ikke å håpe på at det er derfor du ringer», sier jeg. «Jo, det er det, det er nemlig slik at du er kåret til Årets Romsdaling 2017». Jeg måtte kjøre bilen til side og sette på blinklysene. Når jeg la på telefonen lurte jeg på om noen hadde tulleringt meg. Måtte google telefonnummeret og forsikre meg om at det faktisk var redaktøren, og ikke en annen person som utga seg for å være noen andre. Det begynte å synke inn. Jeg smilte ekstra mye, og kjente på en stolthetsfølelse.

Dette ble årets tredje pris, og den smaker minst like bra som de to andre. Føler dette er den beste bekreftelsene jeg kunne ha fått på at jeg gjør det som er riktig for meg nå. Må også si hjertelig takk til redaksjonen som nominerte meg sammen med 9 andre verdige kandidater, og så må jeg si hjertelig takk til alle som har valgt å gi sin stemme til meg.

Hvorfor denne prisen er så spesiell, er fordi jeg for 8 år siden opplevde noe som var så vanskelig at det var på grensa til å ta livet av meg. I tillegg til dette så opplevde jeg at mange ikke trodde meg og snudde ryggen til. Nå, åtte år senere, har jeg bevist for meg selv gang på gang at jeg har snudd sårbarhet til styrke. Jeg har også fått bevist utallige ganger at folk tror meg og støtter meg. Denne prisen er virkelig en bekreftelse på det! Kom til å tenke på at jeg var i Molde for nøyaktig et år siden, og da gikk jeg gjennom Storgata og fikk angstanfall som var så kraftig at jeg begynte å gråte. I år gikk jeg samme veien og smilte for meg selv, og etter besøket tenkte jeg at jeg aldri før har hatt et så hyggelig besøk i Molde. Det er en seier, og du verden så langt man kan komme seg med tiden.

Forsiden av avisen og nyhetssak i Romsdals Budstikke 30. desember 2017:


Fotograf: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke


Premien – i tillegg til en fantastisk ære og støtte – var et kunstverk fra Arne Nøst som gjorde meg helt målløs! Det viser en sterk kvinne som står oppreist i motvind. Igjen tusen takk for all støtte! Hvis dere synes jeg fortjener det, kan dere stemme på meg til Årets Gullpen og Årets Sterke Mening i Vixen Influencers Award her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *