Hvem mener du fortjener en stor takk?

ANNONSE KLP

Hver eneste dag er det noen som redder et liv. Hver eneste dag er det noen som får andre mennesker til å trekke på smilebåndet, og le. Hver eneste dag er det noen som gir håp til andre, kanskje trøst eller annen god hjelp. Hver eneste dag er det noen som står på som helter på arbeidsplassen sin, gjør en uvurderlig innsats og legger et stort engasjement i jobben de utfører.

Det er mange som fortjener en ekstra anerkjennelse for jobben de gjør, men hvor ofte får man mulighet til å gi dem en ekstra stor takk? Nå er muligheten her, og jeg er sikker på at dette vil glede mange! Det gleder hvert fall meg, og jeg er sikker på det gleder personen jeg gir en takk til også.

I samarbeid med KLP har jeg nemlig blitt bedt om å nominere en person som jobber i kommune- eller helse-Norge som fortjener en stor takk. Det er så mange jeg kunne ha takket, og jeg har tenkt på flere av de. Psykologen jeg hadde over lang tid som satt med meg hver eneste uke og ga råd, veiledning og hjelp. Legen jeg var hos for noen uker siden. All helsepersonell jeg har møtt når jeg har vært innlagt, og ikke minst gjennom livet. Det er så utrolig mange, og jeg har flere positive opplevelser som kan nevnes her.

Det var en spesiell person jeg tenkte på med en gang jeg fikk høre om denne kampanjen, og det er Erik. Han jobber på Oslo Legevakt og var den psykiatriske sykepleieren som møtte meg da jeg trengte hjelp. Psykiske utfordringer kan ikke alltid sees, men er minst like viktig å ta på alvor. Jeg var utbrent og hadde aldri vært så deprimert. Grunnen til at jeg kom til legevakten var fordi jeg hadde panikkangst. Før jeg klarte å komme meg dit lå jeg så lang jeg var i en park, ristet, gråt og følte jeg mistet meg selv fullstendig. Når jeg kom litt til meg selv igjen klarte jeg å ringe legevakten, og de ba meg få hjelp til å komme til de. På dette tidspunktet var jeg på null, og trodde ikke det kunne gå oppover igjen.

Heldigvis fikk jeg fantastisk hjelp! Erik så meg, forstod mer enn jeg gjorde selv, tok meg på alvor og visste hvordan han kunne hjelpe. Dette etter at jeg hadde vært flere runder hos daværende fastlege, og noen psykologer som mente at jeg var så ressurssterk at jeg kom meg gjennom depresjon og angst på egenhånd. Det var fortvilende å ikke få hjelp når jeg ønsket det, men heldigvis møtte jeg Erik som forstod meg fullt og helt og fikk situasjonen min til å føles normal og menneskelig (og ikke det motsatte som jeg følte selv).

En uke senere møtte jeg Erik igjen. Han hadde ekstravakt på Oslo Hospital. Der satt jeg i sofaen når han kommer inn. Han blir blank i øynene, smiler og sier noe som rørte meg. «Det er fantastisk at systemet kan fungere. Hvordan går det med deg nå?».

Jeg fikk aldri takket Erik for den fantastiske hjelpen, oppfølgingen og veiledningen han ga meg. Noen av metodene mot angst bruker jeg den dag i dag, og jeg har aldri hatt et slik anfall igjen etter legebesøket med Erik. Tror heller aldri jeg kommer til å få det, for før det går så langt klarer jeg å håndtere det. Tusen, tusen takk til Erik, og hans hjelp, som alltid kommer til å bety mye for meg. Han gjorde en eksemplarisk jobb og det fortjener han å vite!

Hvem mener du fortjener en stor takk? Håper du vil nominere noen på enstortakk.klp.no. En jury skal velge fire personer som skal få en stor takk, og som ikke bare får den anerkjennelsen de fortjener, men som også vinner en gave de kan velge selv til en verdi av 5000 kroner. Det gir utvilsomt rom for noe fint, i tillegg til at denne æren vil glede –og det uavhengig om man vinner eller ei!

Lurer du på hvorfor KLP gjør dette?
KLP er pensjonsselskapet til kommune og helse-Norge. Jobben deres er å sørge for at alle får den pensjonen de har rett på når de blir gamle, og å ta vare på dem underveis i livet med spesielt gode betingelser innen bank, forsikring og pensjonssparing.

På vegne av eierne deres, som altså er arbeidsgiverne til de som jobber i kommuner og helseforetak, er de opptatt av å øke yrkesstolthet og arbeidsglede i disse yrkene. Derfor ønsker de å heie frem de som gjør disse viktige jobbene. Det er de som jobber i helsevesenet, eldreomsorg, barnehager, rusomsorg, brannvesen, park- og idrettsvesen, veiarbeid og alle dem som administrerer disse tjenestene i kommunen.

Les mer på enstortakk.klp.no.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *