Vixen Influencer Awards

I forkant av Vixen Influencer Awards var det mye oppstyr, og det er nok ikke siste gangen det blir det i denne bransjen. Spør du meg er dette en etterlengtet diskusjon som vi burde ha tatt for lenge siden. Bakgrunnen for det hele er at det er mange sterke stemmer i bransjen, og det virker som de aller fleste nå har blitt bevisst på påvirkningskraften influencere har. Mange har visst dette lenge, men det er fortsatt ikke blitt belyst sånn det burde. Dette er ikke en krangel, men det er med å belyse noe som vi må snakke om og diskutere. For influencere når ut til mange og påvirker enten bevisst eller ubevisst. Vixen Influencer Awards, med arrangører og jury, er med å synliggjøre dyktige influencere og står i en unik posisjon til å påvirke til at vi som publiserer på sosiale medier skal ta ansvar og bli mer bevisst på rollene våre. Denne jobben burde vi sette pris på! Om noen fraskriver seg dette ansvaret er det synd, men jeg håper da at det før eller siden blir synlig. For influencere MÅ følge Forbrukertilsynet sine regler, og influencere MÅ tenke over hva de offentliggjør for andre.

Jeg synes ikke vi skal legge ansvaret på enkeltpersoner eller skylde på noen, for vi må alle ta ansvar og konsekvenser. Når man ut og har et publikum burde man ta ansvar og tenke over hva man publiserer i de ulike kanalene. Er man et sunt forbilde, eller er man med å skape kroppspress, kjøpepress og usunne holdninger? Ansvaret ligger også hos de som leser, for blir man positivt eller negativt påvirket? Svaret finner man om man er ærlig ovenfor seg selv.

Jeg håper man som influencer velger å være et forbilde som påvirker andre positivt. Bygge opp selvfølelse og selvtillit, rette fokus på viktige saker i samfunnet, inspirere til bedre holdninger og at man kan bli mer reflektert. Så håper jeg man blir inspirert, enten man leser matblogger, interiørblogger eller livsstilsblogger for å ta noen eksempel. Synes det er feil å skylde på noen andre for at man blir negativt påvirket, men det er lov å gi kritikk og belyse dette om det gjøres på en folkelig måte som ikke støter noen personlig. Dette er et ansvar vi må ta sammen.

Å trekke seg fra en prisutdeling synes jeg midlertidig ikke er den riktige måten å gjøre det på, for det er viktig å hylle de som gjør en god jobb i bransjen, står på og skaper en viktig og positiv forskjell. Det er utrolig mange flinke influencere, og mange som fortjener å bli løftet for det. Arrangør og jury har en stor oppgave, og jeg synes absolutt de har tatt den på alvor! Det er ikke lett å tilfredstille alle, men de gjør sitt beste for at det skal gjøres på en profesjonell og rettferdig måte. Det sier seg selv at det er en jobb der man må ta hensyn og følge med, og det er synd hvis influencerne skal ødelegge for at en slik prisutdeling finner sted i årene fremover. Nei, man trenger kanskje ikke en pris for å vite at man gjør en god jobb, men forsvinner en slik prisutdeling tror jeg regler blir brutt oftere og at flere fraskriver seg ansvaret man har.

Selv har jeg sett frem til prisutdelingen hvert år, og det er hyggelig å møte «kollegaer» i bransjen, hylle hverandre og møte mange på et og samme sted. Selv foretrekker jeg å løfte andre, og Vixen har lagt dette til grunn i mange år nå. Jeg orker ikke å bli skuffet eller bitter om jeg ikke vinner en pris (som mange dessverre har blitt), men jeg velger å glede meg over andres innsats og sette pris på at de inspirerer. Vi må heie hverandre frem, ta ansvar og stå sammen om dette. Bare på den måten kan det bli bedre!

Jeg hadde det utrolig gøy på prisutdelingen og koste meg mye! Det er bare en gang i året man møter så mange fra bransjen på et og samme sted. Fikk også stylet håret på Vixen sitt pre-party og følte meg bra. Vel gjennomført kveld med verdige vinnere! Synes alle bak Vixen Influencer Awards skal gi seg selv en klapp på skulderen, og at vi som var til stede skal føle oss takknemlig for å få ta del i dette.

Må også gi en stor takk til søsteren min for kjolen! Hun er så utrolig dyktig og har lagt stor innsats i å få til en kjole jeg ønsket meg. Ikke verst å ha en søster som er så flink til å designe og sy klær.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *