GRATULERER, KVINNER!

Gratulerer så mye med kvinnedagen til alle fantastiske kvinner! Det siste året har jeg virkelig sett betydningen og viktigheten av denne dagen. Etter Vi Tror Deg-Stiftelsen startet har jeg blitt engasjert i kvinnekampen, fordi jeg har sett at engasjementet må til. Jeg har visst om dette før også, men ikke tatt tak i det på samme måte. Plutselig anså jeg meg selv som en feminist som er opptatt av våre rettigheter. Hvorfor? Urettferdighet er det verste jeg vet, og alle er like mye verdt uansett kjønn. Det skal ikke være sånn at menn får bedre lønn enn kvinner, at de lettere skal komme i en maktposisjon eller at de skal få lov til å tråkke på kvinner «fordi de er kvinner». Da tenker jeg spesielt på #MeToo.

Mest av alt synes jeg denne dagen er flott fordi mennesker med ulike bakgrunner og livsstiler kommer sammen for å feire kvinner og deres prestasjoner. I hele verden vil det være markeringer, appeller, konferanser og annen underholdning for å feire denne dagen. Må også føye til at jeg er stolt over å være oppvokst i Norge, et av verdens mest likestilte land. Tar ikke ting for gitt likevel og vet at det fortsatt er mye å jobbe og kjempe for.

Selv hadde jeg stilt meg bak en av disse parolene under markeringen i Oslo:
– #MeToo – fra taushet til kvinnekamp
– Sex uten samtykke er voldtekt – vi krever samtykkelov
– Byrden over på voldsutøver – bruk omvendt voldsalarm
– Felleskap mot incest og seksuelle overgrep
– Likelønn NÅ!– aktiv politikk for kjønnsbalanse i alle yrker

Kan nok ikke delta i dag, men føler likevel at jeg bidrar så godt jeg kan hver eneste dag, året rundt. Er mye man kan gjøre for å skape en forskjell, så se muligheter og ikke begrensninger. Det aller viktigste vi kan gjøre er å stå sammen, støtte og heie på hverandre ♥ Håper du også engasjerer deg. Og ikke glem å være stolt av deg selv!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *