EN GOD GJERNING

Før påske tok jeg en opprydning i klesskapet mitt! Det resulterte i en stor pose med helt fine klær jeg ønsket å gi bort til Fretex, mens en annen pose ble fylt med ødelagte og slitte klær. Jeg har jo levert klær til Fretex en rekke ganger, men var faktisk ikke klar over at Fretex samler inn ødelagte tekstiler også. Dette kan være alt fra sengetøy, klær, sko eller en sokk med hull. Det er jo ganske logisk at de samler inn dette også, siden de gjenbruker så mye som mulig. Det som er ødelagt kan blant annet brukes til materialgjenvinning eller energigjenvinning. Helt genialt, og man føler virkelig at man gjør en god gjerning ved å samle dette opp og levere det inn, i stedet for å bare kaste det i søpla. Kan man ta vare på miljøet, så bør man ta vare på miljøet. Ikke alltid så mye som skal til. Dette kan leveres i Fretexboksene som står rundt om både i byer og tettsteder (søk her hvor din nærmeste Fretexboks ligger). Det kan også leveres i Fretexposen på Posten og i alle Lindex-butikker.

Visste heller ikke at de samler inn  bøker, bilder, glasstøy, pyntegjenstander, sportutstyr og andre ting. Også dette er det mye bedre å gi til Fretex eller noen som kan ha bruk for det –eventuelt selge, i stedet for å kaste det. Man kaster jo så uendelig mye søppel fra før, og kan man redusere det så bør man gjøre det.

Du finner enda mer informasjon om Fretex på deres hjemmeside! Der kan du finne second hand butikker, få vite hva som skjer med klærne etter du gir og miljøvennlige tips om forbruk og gjenbruk. Utrolig bra, og det føles så godt å bli mer bevisst på miljøet. Dette er faktisk noe jeg vil lære enda mer om, så om noen har noe å dele setter jeg pris på det 💕

Dette er ikke noe samarbeid med Fretex eller noe, bare noen tips som kanskje vil inspirere dere til å gjøre det samme jeg gjorde i går. Nemlig samle opp ødelagte klær i en pose som går til Fretex for materialgjenvinning  og en pose for gjenbruk. Oppdaget en container som er like ved her jeg bor, så den kommer til å bli brukt flere ganger fremover. Allerede begynt å samle opp til ny levering. Jeg er også glad i å selge på Tise. Klær jeg føler blir lite brukt eller som jeg føler «alle» har sett meg i, som er like fine som ny. Bøker jeg har lest ut. Sko jeg ikke bruker lengre, eller pyntegjenstander som ikke har plass lengre. Det er så mangt mangt som kan komme til nytte for andre når det ikke gjør det for en selv lengre. Skal legge ut mer på Tise (@juneholm) i løpet av dagen, og innom postkontoret for å sende en pakke jeg har solgt der nå.

Ønsker dere en fin dag, så snakkes vi senere 😍

2 kommentarer

  1. Fretex er et kjempegodt tips, jeg burde absolutt bli flinkere til å kaste ødelagte klær der. Takk for inspirasjon! 🙂

    1. Ja, absolutt! Kanskje lett å glemme, så fint med noen påminnelser i blant 😀 Bare hyggelig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *