HVIT SPELTLOMPEPIZZA

Nå er det evigheter siden jeg har laget speltlompepizza, men denne uken har det blitt endringer. To ganger bare på tre dager (variert ingrediensene). I dag prøvde jeg en ny vri med å lage den hvit og med annen topping som både var varm og kald. Det lager seg på 10 minutter, i tillegg til at det er veldig godt og en sunnere variant av pizza. Her kan man være kreativ, og selv har jeg ikke funnet noen oppskrift, men laget ut ifra hva jeg tenker er godt sammen. Må prøves! Ingredienser og fremgangsmåte under bildet 🍕

Tre porsjoner
Dette trenger du til pizzasausen:

3 stk speltlomper
1,5 dl creme fraiche
1 fedd hvitløk
Litt salt og pepper

Forslag til fyllet:
Jeg har brukt både spekeskinke, karbonadedeig og salatkylling (ikke sammen, men på ulike pizzaer).
For vegetar er det godt med oliven, kidneybønner og tomat.
Dryss over revet ost (selv liker jeg light mozzarella fra Apetina)

Forslag til topping:
På tirsdag brukte jeg og Julia koriander, rømme, rødløk og mais på speltlompepizzaen som var med karbonadedeig og ost.
I dag brukte jeg og søsteren min guacemole, spirer, basilikum og rødløk. Helt nydelig! Dette var på de med spekeskinke og kylling.

Dette gjør du:
Fordel pizzasaus på speltlompen, legg på ønsket fyll og ost. Forvarm ovnen på 200 grader og la det stå inni ovnen i 5-8 minutter.
Ta ut og ta på ønsket topping og njuuuta 😍 🍕

Hvor godt? Jo, kjempegodt! En ny favoritt, siden det er så mange muligheter og er så enkelt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *