HELGEN KUNNE IKKE FÅTT EN BEDRE AVSLUTNING

Sånne øyeblikk som ikke ber om oppmerksomhet, men fortjener all oppmerksomhet det kan få. Skrev det som tekst til dette bildet på Instagram, og det kunne vel ikke ha passet bedre? For naturen, som ofte er helt nær eller ikke langt unna, ber ikke om oppmerksomheten som så mye annet. Den er der. Kanskje mange glemmer av den i hverdagslivet, spesielt de som bor i byer. Og kanskje de som bor landlig til tar det for gitt. Har selv blitt mer bevisst på å sette pris på naturen og omgivelser som dette etter å ha bodd i en by og blitt mer bereist. Har lært meg at det fortjener oppmerksomhet og tilstedeværelse, likevel kan jeg glemme det i blant. Vi må åpne øynene, lytte og kjenne på følelsene det gir. Først da kan man legge merke til hvor vakkert det er, og man kan ta det innover seg. For meg er det både terapi og inspirasjon og påfyll.

Det er sånne stunder som får meg til å tenke over det å leve, samt kjenne på det. Stadig får vi påminnelser om at livet er skjørt. Det er en god grunn i seg selv til å gjøre det beste ut av hver dag vi får tildelt. Det er spesielt øyeblikk som dette jeg vil ta med meg når rutiner og hverdagsliv plutselig renner over meg igjen. I blant skal jeg stoppe opp og tenke meg tilbake også. Fordi det er fint, og livet skal være fint. Er det ikke det, så er det desto større grunn til å tilbringe tid ute i det fri.

Det er ikke lange turen fra Tomrefjord og opp til fjellet. Likevel er det som å komme til et helt annet og nytt sted. Så glad for at jeg, Kristine og Astrid tok denne turen i går kveld. Skal aldri undervurdere godt selskap og et forfriskende bad! Tenker å dra tilbake til Oslo i morgen, og da gjelder det og ha slike opplevelser friskt i minnet. Skal huske på det, ta vare på det og ikke glemme hva det gir. Så skal jeg bli enda flinkere til å oppsøke det i byen også. For vi må ikke glemme det eksistensielle. Det er noe av det viktigste i livet, spør du meg.

Nå er treningsklærne på, og jeg skal ta en fjelltur. Muligens den siste for denne sommeren. I Oslo blir som regel naturens skapelse byttet med menneskers skapelse. Ikke like enkelt med en fjelltur, så da blir blir det trappetrening og sykkelturer langs asfalten. Fint det også, vel og merke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *