TRE UKER UTEN SUKKER

…OG HVA DET HAR GJORT MED MEG!

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil komme tilbake til der jeg var før jeg begynte på sovemedisin. Hadde jeg visst konsekvensene av det, hadde jeg nok aldri tatt så lett på å begynne med disse små pillene hver kveld. Over natten var matlysten ti ganger større, og jeg ble sløvere gjennom dagene. Kroppen ble 15 kilo tyngre og jeg følte meg ikke helt som meg selv. Selv om jeg sluttet for godt over et år siden, så er det ikke sånn at jeg raste ned igjen like fort som jeg gikk opp. Det må jobbes med, og det trenger ikke å være enkelt. Derfor synes jeg også at alle skal være forsiktig med å kommentere vekten til folk, uansett størrelse. Det kan være så mye som ligger bak. Ikke alle har samme forbrenning og kanskje noen sliter med utmattelse eller går på medisiner.

Kroppen min aksepterer jeg, men jeg har ikke vært så komfortabel som jeg kan være. På bildene under presset jeg skuldrene bak og brystet frem, mens jeg holdt inn magen. Det er ikke første gang jeg har gjort på bilder. Jeg har konstant følt meg oppblåst, og ikke noe særlig sunn. Nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke orker det sånn noe mer. For tre uker siden kuttet jeg ut både sukker og mel. Jeg har ikke vært fanatisk, men likevel bevisst. Et par ganger der situasjonen ikke har vært til å unngå, har jeg fått det i meg i små mengder. Likevel har det ikke gjort meg noe eller påvirket meg til å ville frotse i meg enda mer av det. Man må leve også, og ikke unngå situasjoner fordi man vet det er mat til stede. Da går det hele over til å bli usunt. For meg er det viktig å ha noe som er holdbart i lengden. Jeg har gått på smellen tidligere og vært alt for streng med meg selv i noen dager, og plutselig sprekker man. Nærmest som at kroppen har fått sjokk.

Selv har jeg planlagt mye mer nå, spesielt når det er måltider med andre. Pizza til middag, vel da lager jeg pizza med bunn av brokkoli. Reker og loff, vel da kjøper jeg det beste alternativet av brød med færrest mulig karbohydrater. Sukkerholdige drikker? Vel, da går jeg for alternativer uten sukker. Husker ikke sist jeg har spist så mye grønnsaker og ellers ren mat. Det føles utrolig godt, og jeg føler meg så utrolig mye mer vel. Det utgjør mye i hverdagen om man føler seg vel eller uvel. Det sier seg selv at det er kontrastfylt.

De største forskjellene er at jeg ikke går konstant å føler meg oppblåst. Huden har blitt mye finere. Og best av alt, jeg føler mer overskudd! Grunnen til at jeg gjorde en endring for tre uker siden, har holdt på det og skal fortsette med det, var nettopp for å føle meg bedre. Ikke med det ytre, men det indre. Nå føler jeg meg utrolig bra! Det er ikke sånn at jeg går på vekten hver morgen, faktisk har jeg ikke baderomsvekt. Det tror jeg er like greit, for jeg vet hvor mye det kan påvirke dagen om man starter dagen med det. Sånn ønsker jeg ikke å ha det. Det føles så godt å være motivert for en endring, og nå som jeg er over «kneika» vil jeg virkelig holde på dette. Kostholdet har utvilsomt en stor innvirkning i hverdagen.

Bildene her er fra en dag jeg ikke vil ha igjen. Det er vel to måneder siden nå. Det var øl til frokost, et stort måltid etterfulgt av et nytt måltid tett på med fries. Etter det dro vi hjem og kokte nudler med smør. Spiste godteri og følte oss ikke’no bra. Noe av det beste nå er at jeg ikke har lyst på mat med mindre jeg faktisk har behov for det. Denne dagen så fikk vi bare lyst på mer og mer. Som en lege fortalte meg: Tarmene sender signal til hjernen, og når man får i seg sukker og mel, blir det sendt signaler til hjernen om at den vil ha mer av det. Det kan forklares mye mer avansert enn som så, men jeg tar den enkle versjonen av det her! Det stemmer utvilsomt for meg når jeg sammenligner hvordan jeg hadde det for tre uker siden.

Gleder meg til å fortsette denne veien, og jeg kan gjerne dele sunnere inspirasjon med dere. Kanskje trening også? Det er viktig for meg å påpeke at selv om dette er riktig for meg, så trenger det ikke å være det for alle. Vi er alle forskjellige! 🍀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *