POKÉ BOWL

Midt mellom alle ferieinnleggene som har vært den siste tiden, vil jeg dele noe supergodt. Noe som må prøves! Nemlig poké bowls. Det kan være både lunsj og middag. Retten er full av gode ingredienser, og kombinasjonen fyller munnen med en deilig smak. Det var venninnen min Kine som foreslo å lage det en kveld, og jeg var lett med på den. Enkelt å lage, og kanskje det beste av alt, man koser seg lenge med dette måltidet. Hvert fall om man bruker spisepinner (…og ikke er like flink med de som kineserne, vel og merke).

Vi brukte disse ingrediensene:
Salma laks
Sushiris
Agurk
Mango
Avocado
Vårløk
Purre
Koriander
Lime
Ingefær
Soyasaus
Sesamfrø
Chilimajones

Dette gjør du:
Kok opp sushirisen som anvist på forpakningen. Kutt opp ingrediensene. Ha det i skåler og blant din poké bowl. For så klemme over en lime, strø over sesamfrø, ønsket mengde med soyasaus og chilimajones. Enkelt som bare det, med andre ord! Resultatene på våre to poké bowls ble likevel helt forskjellig sammensatt av mengder. Jeg droppet også risen, siden jeg synes det smaker like godt uten.

Poke er en rå fiskesalat som serveres som forrett i det hawaiiske kjøkken. Poke er det hawaiiske verbet for å skjære eller kutte. Tradisjonelle former for poke er aku, ahi og he’e.  

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *