UT I MARKA

Eksos i luften i det man kommer ut av døra. Vrimmelen av mennesker. Stress og jag for å rekke det ene etter det andre. Støy fra trikker og sirener. Røde lys og rushtrafikk. Det er en del av det å bo i Oslo eller andre større byer. Jeg tror mange glemmer at naturen er like ved. Inkludert meg selv. Det eneste jeg så av naturen de første årene jeg bodde her, var spaserturer langs Akerselven. Og da ikke helt oppe ved Maridalsvannet, men i sentrum. Det er langt fra det samme som fjorden og fjellene jeg er vokst opp med på Vestlandet. Det er forøvrig noe av det som gjør det ekstra deilig å komme hjem til stedet jeg er oppvokst. Den siste tidene har jeg likevel blitt mer bevisst på mulighetene vi har i Oslo også. Det er mange fine spaserturer, der man ikke trekker inn eksos, men frisk luft. Selv om jeg har bodd på samme sted i godt over et år nå, er det nå nylig jeg har oppdaget en fin tursti bare fem minutters gange fra leiligheten min. 

Uansett hvor man bor, tror jeg mange glemmer kontakten med seg selv og naturen. Betydningen av det skal ikke undervurderes. Jeg finner hvert fall roen og koser meg ekstra i naturen. Enten det er i eget selskap eller sammen med andre. På lørdag tok jeg turen til marka med to venninner. Vi tente bål, laget suppe og la oss i hengekøyer. Selv om det bare ble noen timer, kunne jeg brukt flere dager på akkurat samme sted uten å savne noe som helst.

Se så nydelig, og ekstra sjarmerende blir det hele nå på høsten 🍁❤️🍂

Jeg vil utvilsomt ha flere turer som dette. På lørdag hadde jeg ekstra godt av det, og jeg har lovet meg selv at det ikke skal bli lenge til neste gang. 💛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *