ELSK MEG

Denne boken har jeg gledet meg til å lese. Kanskje allerede før den ble skrevet. Det er en sånn historie jeg kjenner meg igjen i, og vet at mange venninner også vil kjenne seg igjen. Det var derfor en overraskelse å åpne postkassen på fredag og se at nettopp denne boken ventet på meg. «Elsk meg», skrevet av Sophie Elise. 

Jeg ble revet med fra første side, og har allerede lest ferdig «Elsk meg». En bok som jeg kjenner meg veldig igjen i. For jeg har vært i en sånn boble selv, for noen år tilbake. Jeg så på meg selv som håpløs, og det gjorde alle andre som stod meg nær også. Akkurat dette beskriver Sophie Elise på en unik måte. Jeg leser den engasjert og medfølende. Den stikker i hjertet noen ganger, for jeg vet akkurat hva det handler om. Ugjengjeldt forelskelse. Et ønske å bli sett, uten å bli sett. Et håp man bygger opp på noe hjertet sier er realistisk, men hodet sier er urealistisk.. Man finner seg i å bli behandlet dårlig, fordi man ikke tror at man fortjener bedre, men så gjør man selvsagt det.

Elsk meg handler om en ung jente på vei inn i en av de sterkeste formene for avhengighet et ungt menneske kan oppleve: Forelskelse. Boka viser alle de utenkelige tingene man er villig til å gjøre for noen man har blitt avhengig av og som ikke nødvendigvis er avhengig av deg tilbake.

Oppfølgeren Elsk meg er basert på en rekke svært personlige og litterært anlagte notater som hun opp gjennom årene har skrevet ned på telefonen sin, og gir et unikt og engasjerende innblikk i hvordan det er å være ung og forelska i 2018.

💕💕💕

Jeg har fulgt bloggen til Sophie Elise siden hun satt på jenterommet sitt i Harstad, og frem til der hun er i dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg i begynnelse ble litt sjokkert over måten hun blogget på og fremstod. Det var ikke Sophie Elise sin feil, for hun gjorde ingenting feil. Heller tvert imot. Det handlet om min egen usikkerhet, og hvis noen gjorde noe jeg ikke kunne gjort, så kunne jeg se ned på det uten å ha forståelse. I dag ser jeg helt annerledes på det, og synes det står stor respekt over alt Sophie har fått til. Har noen sagt noe stygt om henne de siste årene, har jeg rettet opp ryggen, forsvart henne og fått de til å holde kjeft. For i dag er jeg tryggere på meg selv, og synes hun utvilsomt har skapt en forskjell –og det står det respekt av. Det står respekt av denne boken også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *