HVORDAN SNU EN DÅRLIG DAG

Solen skinner og alt ligger til rette for en bra dag, men det blir ikke alltid sånn likevel. En sånn dag startet jeg med i dag. En gang i måneden vinker nemlig PMS til meg. Selv om jeg ikke vil vinke tilbake, så kommer den løpende til meg og inntar kroppen. Prøver å trøste meg med at de fleste jenter opplever det før eller siden, selv om det er kjipt når det står på. Jeg kan krysse av på lista med symptomer, for her er det gjerne humørsvingninger, nedstemthet og spenninger i kroppen. Ikke langvarig, heldigvis. Det forsvinner nesten like fort som det kommer. Nå har det takk og lov gått bort, og sånn håper jeg det fortsetter ut dagen. PMS eller ei, når dagen ikke er på topp er det for meg bare en ting å gjøre – jobbe med å snu det! I dag innstilte jeg meg på å ha en «deadline». Stoppe det, før hele dagen blir kjip. Tanken min var at jeg ikke skulle få gå fra treningssenteret før jeg følte meg bra. Det funket! Jeg har også noen andre tips når slike dager kommer.

☀️ Lag deg en god frokost. Drikker du kaffe, så nyt den og ikke stress med å få koppen tom.
☀️ Prøv å ikke ha fokus på dagshumøret. Ha fokus på jobb, studier eller andre gjøremål.
☀️ Rydd rundt deg, eller få orden i noe som du opplever som kaos.
☀️ Hør på musikk som gjør deg glad.
☀️ Snakk med noen om hvordan du føler det. Forståelse hjelper alltid!
☀️ Gå deg en tur eller dra på trening.
☀️ Gjør noe sosialt om du tenker det vil hjelpe. Lag middag med noen, dra på kino eller gjør noe annet hyggelig.
☀️ Gjør yoga eller meditasjon. Dårlige dager kommer jo ofte av mye spenning i kroppen, så avspenning vil utvilsomt hjelpe.
☀️ Bøker og lydbøker hjelper også om man klarer å konsentrere seg.
☀️ Ta deg en lang dusj, et bad eller noe annet som gir deg egenpleie. Terapi spør du meg!

Her fra en gråværsdag som var fin på alle måter likevel. Fjelltur, kajakk, god middag og en lang kveld i hyggelig selskap. Kjenner litt savn til ferie når jeg tenker på det, men nå er det tross alt snart helg igjen 💛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *